В Сливен: Връзват бебета в болницата

Актуални новини
12:52 - 22 Февруари 2022
3555
В Сливен: Връзват бебета в болницата

Майки от Сливен сигнализират за недопустими ситуации в педиатричното отделение на болницата в Сливен. Майка разказва за небивало отношение към бебета оставени за лечение. Първо майки на невръстни бебета на 2-3 месеца били принуждавани да оставят децата си сами в болницата под предлог, че няма място за тях в отделението. Бебетата били връзвани за краката и ръцете и били посещавани на три часа, независимо дали изпадат в неистов рев, пише „Телеграф”.

"Лежа в детско отделение с моята дъщеричка от петък! Когато ни приемаха в същия ден, имаше 2,3 майки които също дойдоха за приема с децата си (бебета, на не повече от 2,3 месеца) докторите им казаха, че няма място в цялото отделение и, ако искат да поемат лечението да оставят само децата си, а те да си тръгват.

Едната майка даже предложи да си плати само и само да остане до невръстното си дете, те и отказаха (нямало място)... Както и да е, нас ни настаниха на втория етаж от дясната страна, точно където държат тези самотни бебета! Първото което ми направи впечатление беше, че МЯСТО ИМА, ЛЕГЛА ИМА ЗА МАЙКИТЕ. Имаше място и в двата сектора, долу също, споделя Мария Георгиева във Фейсбук групата.

"Искам някой да ми каже това нормално ли е бебетата да са вързани с двата крака и двете ръце за кошарите (да не могат да мърдат през целия си престой в болницата, който е от 5 до 10 дни) да ги оставят да реват с часове... Влизат някои през 3 часа да ги хранят, единия ден даже забелязах, че и през три часа не влизат. В момента, става около 2 часа плътно, едно от бебета (3 месеца) реве, та се къса...

И аз се намирам точно до тях и ги чувам (сърцето ми се къса) станах да видя какво става, защото чух, че се дави и закашля от рева и се притесних да не се задави и да умре едва ли не, понеже са по гръб. Детето е със корички в нослето, което допълнително затруднява дишането му...

Много се притесних, тръгнах да търся медицинско лице, защото при нас в нашия сектор няма никой. Качи се една сестра, естествено раздразнена, че някой я притесни, и не да се загрижи за детето (защото това им е работата) ами започна да ми вика, че не било моя работа да ходя при бебетата, те са били бебета така си плачели. Това било тяхна работа на персонала да ги гледат, не моя... И аз и казах, че детето не просто реве, то се дави и, ако не дай си Боже стане нещо, кой ще носи отговорност! И в крайна сметка, никой, нищо не прави. Детето продължава да се дере, аз не съм от стомана да стоя безучастна!" разказва още майката.