В Унгария - масово се купува оръжие вместо храна!

Народът се страхува от безредици заради коронавируса

Топ
17:04 - 24 Март 2020
4504
В Унгария - масово се купува оръжие вместо храна!

Унгарците започнаха да се запасяват с оръжие! Народът се страхува, че пандемията от коронавируса може да доведе до безредици.

Те масово купуват оръжия за самозащита в последните седмици, страхувайки се от безредици, ако пандемията от коронавируса доведе до сериозни дефицити на стоки от първа необходимост.

Правилата за притежание на оръжие в Източна Европа са затегнати, както е и в останалите страни от континента, но в региона търсенето на на оръжие въпреки това расте, заради страховете около вируса.

Чешките производители на оръжия информираха по-рано, че собствениците на магазини са регистрирали голямо
увеличение на осъществените продажби.

Все пак си струва да се отбележи, че хората купуват основно газови и въздушни оръжия, за които не се изисква разрешително.

"Продаваме пет пъти повече от нормалното през месец март - споделя Габор Вас, собственик на три оръжейни магазина в унгарската столица. - Можем да продаваме 15 пъти повече, ако имахме повече оръжия с гумени куршуми, но те свършиха".

Той все пак предупреждава, че дори газовите пистолети и въздушните пушки могат да бъдат опасни.

"Хората съвсем са полудели. Те обират всичко, за което не се изисква разрешително. Газови пистолети, оръжия с гумени куршуми, дори неща като арбалети, които могат да причинят сериозни наранявания", казва още Вас.

В Унгария случаите на коронавируса са 167, седем от които фатални, но въпреки това премиерът Виктор Орбан по-рано предупреди, че истинският им брой вероятно е много по-висок.