Валентин Златев се оттегли от петролната асоциация

След 2 мандата начело на БПГА, босът на "Лукойл" отстъпи поста на Живодар Терзиев

Актуални новини
17:59 - 28 Март 2019
2937
Валентин Златев се оттегли от петролната асоциация

Босът на „Лукойл” Валентин Златев се оттегли като председател на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) в четвъртък, 28 март. Организацията, която представлява интересите на най-едрите собственици на горива у нас, вече има нов председател.

Управителният съвет на асоциацията е избрал за председател Живодар Терзиев, който досега е бил член на ръководния орган. Той е получил двегодишен мандат. До сега два мандата начело на БПГА бе Валентин Златев.

Живодар Терзиев е управител и съдружник в дружеството за търговия с петролни продукти „Зара-Е” ООД, компания, създадена с изцяло български капитали. Той работи в структурите на дружеството от 1996 г. Новият председател на асоциацията е потвърдил пред управителния й съвет ангажимента си да работи за утвърждаването на БПГА като най-авторитетната браншова асоциация в сектора производство и търговия с течни горива, се казва в съобщение, изпратено до медиите. В последните месеци в сектора има видимо напрежение във връзка с новите изисквания на НАП за контрола над бензиностанциите.

„Асоциацията и занапред твърдо ще следва мисията си за борба със сивия сектор и нелоялните практики, за установяване на чиста и прозрачна конкурентна среда, както и за равенство пред закона на всички участници на пазара”, декларирал новия председател Терзиев след заседанието.