Валери Симеонов: Хора от БСП са били на хранилка при Божков

Новини
10:01 - 30 Януари 2020
5533
Валери Симеонов: Хора от БСП са били на хранилка при Божков

„Безспорно – не е упражняван контрол и Комисията по хазарта е купена“, заяви пред Нова тв Валери Симеонов, лидер на НФСБ и вносител на промените в Закона за хазарта, които вчера бяха приети на първо четене от депутатите в Народното събрание.

Той коментира вчерашната акция на прокуратурата, при която бяха задържани 8 служители на Комисията по хазарта, а бизнесменът Васил Божков бе обявен за издирване.

Според Симеонов Комисията по хазарта си е пасувала за всичко, случващо се в сектора. На въпрос дали не трябва всичко да започне от братя Найденови (Цветомир Найденов и Боян Найденов), които първи са разкрили схемите, Симеоново отговори, че това е така и поясни, че според него те вече са разпитани. По думите му такива злоупотреби могат да бъдат разкрити само от много добре запознати хора.

Валери Симеонов отхвърли тезата за политически чадър над хазартния бизнес с аргумент, че безусловно и моментално е бил подкрепен от страна на коалиционните партньори в лицето на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов.

„Имало е хора освен в Комисията по хазарта, които са били на хранилка и те са от БСП“, разкри още Симеонов. „Най–големият агитатор на Васил Божков е г-н Румен Гечев“, обясни той.