Валери Симеонов пред Lupa.bg: Уважавам и обичам Волен, да се смири!

Политика
15:05 - 11 Юли 2019
3998
Валери Симеонов пред Lupa.bg: Уважавам и обичам Волен, да се смири!

„Уважавам и обичам Волен Сидеров, затова бих му препоръчал да не се държи така. По-добре да приеме фактите такива, каквито са, да продължим напред и да работим заедно”. Това заяви лидерът на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) Валери Симеонов пред Lupa.bg по повод отстраняването на Сидеров от председателския пост в парламентарната група „Обединени патриоти”.

„Бих го посъветвал чрез вас, като стар негов съратник, да се смири малко, да не се излага. Хората ще помислят, че той едва ли не живее и диша с тоя пост, че без него не може да съществува. Не е хубаво така, сякаш се е вкопчил на всяка цена, отстрани изглежда много грозно. Затова бих го посъветвал да спре да упорства, както упорстваше покрай искането за свалянето на имунитета ми. Тогава пак така се беше вкопчил и обществото го прие малко комично. Такова поведение съсипва авторитета му”, отсече бившият вицепремиер.

Попитан какво ще последва от оплакването на Сидеров до председателя на парламента Цвета Караянчева след отлюспването му от шефския пост в малката коалиция, лидерът на НФСБ отговори с въпрос: „Каква е Цвета Караянчева, че да се меси в работата на парламентарна група? Няма такъв филм”.

„Циркулира информация, че лобито на наргилетата е поставило под зависимост и въздейства на високи позиции в ГЕРБ”, алармира Валери Симеонов по актуалната законова поправка за наргилетата, която днес мина на второ четене в парламента.

„Днес забранихме, слава Богу, употребата до 18 години, но не мина идеята за забрана в закрити помещения. Така обаче пак създаваме облекчителен режим за тютюнопушенето, което не е редно, защото не се знае какво точно се предлага в тия наргилета. Световно изследване показа, че наргилето съдържа много канцерогенни съставки”, напомни патриотът.

Според него повече нищо не може да се направи, защото промяната мина на второ четене. „Имам информация, че до изборите не трябва да се допуска каквото и да ощетяване интересите на Али Баба и 40-те разбойници”, завърши тайнствено лидерът на НФСБ.

Малко по-рано днес Валери Симеонов официално обяви по време на брифинг в парламента, че НФСБ подозира корпоративни интереси зад отказа на ГЕРБ да подкрепи предложението им за забрана на употребата на наргилета на закрито.

Симеонов изказа изключителното си неудовлетворение от приетите на второ четене промени в Закона за здравето, с които се въвежда забрана за предлагане и продажба на наргилета само за лица до 18 години.

Националистът бе категоричен, че забраната за тютюнопушене на закрито трябва да обхване и наргилетата. За съжаление, обаче, здравната комисия отказала да поиска нотификация на такава забрана съгласно изискванията на Европейска директива за тютюневи изделия.