Валери Симеонов: Ще измрем през март заради Радев!

Шефът на НФСБ се притеснява от безпринципни коалиции след изборите

Политика
19:38 - 12 Декември 2020
7233
Валери Симеонов: Ще измрем през март заради Радев!

"Изборите ще бъдат когато ги насрочи президентът. Не бива еднолично без консултации да се взема решение. Беше недопустимо определянето на дата без да се вземе предвид пандемията и консултация със специалисти, защото предполага събиране на много хора на едно място, пипане на химикалки и машини от много лица". С тези думи започна участието си в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

"Това ще бъде равносилно на въвличането ни във война, ние ще се изтрепем с гласуването. Трябва време за подготовка на дезинфекцията. Прозира неистово желание за реванш в начинаещия политик Радев, както и силно егоистична амбиция. Радев няма право да сваля и качва доверие, той е пряко избран от избирателите. Той е един голям никой по отношение на законодателната власт, една голяма нула. Същия този човек на 3 март се подигра с предупрежденията на здравните специалисти за спазване на мерки, вместо да ги подкрепи, ги иронизира", смята Симеонов.

"Работят огромни магазини, има профилирани магазини за техника и детски играчки, опашките са човек до човека, това не е ли неспазване на мерките? Само на моловете и ресторантите бяха наложени ограничения. Ами базарите? Софийска община не трябва ли да бъде номинирана за погребален агент на годината?", сподели той.

"Трябва ми още информация, за да реша дали да се ваксинирам. Притеснява ме, че страната ще бъде управлявана от мащабна коалиция. Никой не може да предвиди какви ще са резултатите от избори, на които хората ще ги е страх за здравето им да отидат да гласуват. Празнувайте в семейна обстановка само с близките си!", прикани Валери Симеонов.