Валери Симеонов: За протест срещу мен плащат 50 лв. на ден, със знаме - 100!

Медиите платени от Васил Божков довели до оставката на шефа на НФСБ като вицепремиер

Политика
09:42 - 31 Март 2021
2339
Валери Симеонов: За протест срещу мен плащат 50 лв. на ден, със знаме - 100!

Едната половина на черноморската коалиция ВОЛЯ-НФСБ, Валери Симеонов, бе гост в ефира на Българската национална телевизия. Там той разказа интересната версия, че протестите срещу него от "Системата ни убива" са били платени и даже даде тарифа - по 100 лева на знаме, 50 лева на присъствие.

"Това са хора, които нямат реализация в живота и търсят реализация в Народното събрание през политиката. За разлика от мен и господин Марешки. Драмата на българския бизнес е, че не е представен във властта. Не вярвайте на обещанията, а на хората, които могат да свършат работата. Медиите, финансирани от Васил Божков, доведоха до моята оставка като вицепремиер", каза още Симеонов.

"Коалициите не са нещо срамно. Те се формират с определена цел. Правят се, за да се обединят усилия, но това не значи "две еднакви партии". Имат си, може би, своите детайлни различия", посочи още Симеонов.

“Имали сме много сериозни конфликти в управляващата коалиция. Борбата ни за честна политика е намирала изражение в материалите, които сме изложили. Едва ли ще си спомните, че вицепремиер е подавал сигнали в прокуратурата срещу министри в кабинета. И от собствената си работа не съм напълно доволен. Не мисля, че дължа на някого извинение. Всичко се върти около това дали трябва да искам извинение от Васил Божков. С майките е едно и също. Когато започна борбата с хазарта, започнаха и платените протести", каза Симеонов.