Валери Симеонов заговори за оставка на Бойко

Да напуснеш парламента заради имоти на свои роднини е болшевизъм, смята лидерът на НФСБ

Политика
11:36 - 10 Април 2019
1944
Валери Симеонов заговори за оставка на Бойко

„Когато масово принуждаваш членове от ръководството на твоята партия да подават оставки, неизбежно възниква въпросът и за твоята оставка. Защото това означава, че тази партия няма право да управлява и да участва в управлението на държавата”. Така завоалирано лидерът на НФСБ и депутат от ПГ „Обединени патриоти” Валери Симеонов заговори за оставка на премиера Бойко Борисов по повод подадените в последните дни и приети от министър-председателя оставки с аргумента, че това е моралът и стандартите в ГЕРБ, предаде БТА.

Самият бивш вицепремиер в третия кабинет „Борисов” и депутатите от НФСБ са гласували против оставката на Делян Добрев, защото, по думите на Симеонов, той е кадърен човек, отговорен, изключителен специалист в енергетиката и икономиката. „Всеки има предел на поносимост и търпимост, освен помиярите”, добави той.

Симеонов смята, че се прекалява с кампанията по разчистване на кадърни хора. „Донякъде, няколко оставки - да, но хора, които поради някаква причина са принуждавани да си подават оставките, защото техни роднини имали някакви имоти - това е болшевизъм, връщане на времената от първите дни след 9 септември, свидетели сме на болшевизация на обществото в момента”, посочи лидерът на НФСБ. Според него, включително и в политиката трябва да има здрав разум и този отвратителен, по думите му процес, на който сме свидетели, а част от хората и жертви, трябва вече да бъде прекратен.