Валиумният изнасилвач под денонощна охрана

Актуални новини
09:51 - 16 Януари 2020
3739
Валиумният изнасилвач под денонощна охрана

Йохан Стелингверф, станал известен като "валиумния изнасилвач" е охраняван денонощно в дома си, където е под домашен арест. В сряда той беше отведен от полицията за разпит заради втора жертва, която установиха разследващите. Тя е от унгарски произход.

Жената е пристигнала у нас, била е разпитана пред съдия. Разпитите са продължили до късно през нощта, заради което наблюдаващият прокурор не е могъл да повдигне обвинение на Йохан. Той бе доведен отново в жилището си, където полицаи от СДВР го охраняваха, съобщи Нова телевизия.

Пред Нова тв и пред холандски медии говори 32-годишната софиянка, заради която Стелингверф е под домашен арест. Самата тя казва, че дава това интервю, за да предупреди и други потенциални жертви, а такива има.

"Видях го, когато влязох в бара. Усмихна ми се и аз му се усмихнах. Красив, съвсем нормално изглеждащ мъж. Започнахме разговор, той ми предложи да отидем да хапнем нещо, съгласих се. Докато вървяхме той ми каза, че е гей и за това се почувствах по-спокойна и си помислих, че съм намерила нов приятел", разказа жената, която е майка на три деца. Името й не се съобщава по нейно настояване.

Йохан Стелингверф трябва да напусне жилището си утре, независимо какво реши съдът, защото договорът му за наем изтича. Собственикът му казал незабавно да освободи апартамента. Както през годините, така и сега, Йохан Стелингверф отрича да има вина и да е извършил какво ти да било престъпление, за това което твърдят жертвите и свидетелите.

Очаква се наблюдаващият прокурор да повдигне обвинение за друго престъпление и той да бъде отведен от дома му, а мярката му да бъде променена в по-тежка.