ВАЛЯТ ОСТАВКИ: Доспат въстана срещу новата власт в БСП

Политика
15:48 - 02 Октомври 2024
2458
ВАЛЯТ ОСТАВКИ: Доспат въстана срещу новата власт в БСП

Всички членове на Общинския партиен съвет в Доспат и цялата организация на БСП в с. Змеица напуснаха партията в знак на протест срещу безпринципното и некомпетентно по думите им ръководство на „самозваните временни партийни лидери Атанас Зафиров, Борислав Гуцанов и Кристиан Вигенин“.

В заявление до временно и.ф. председател Атанас Зафиров социалистите Велин Авкатев - председател на Общински съвет на БСП-Доспат, Димитър Мачолов - зам.-председател на Общински съвет на БСП-Доспат, Атанас Стоянов - секретар на Общински съвет на БСП-Доспат, Асан Алиосманов - председател на Младежкото обединение-Доспат, Дарина Емилова- председател на Обединението на жените-Доспат, Радина Карасавова - член на Общинския съвет на БСП-Доспат, Силвие Айролова - член на Общинския съвет на БСП-Доспат написаха:

„На основание чл.1З, ал.1, т.1 от Устава на БСП, с настоящото заявление Ви информираме, че прекратяваме членството си в БСП, считано от 01.10.2024 г.

След противоуставното изключване от партията на Корнелия Нинова и другарите Георги Свиленски и Иван Ченчев, в БСП се провежда последователна политика на реваншизъм и целенасочено преследване на дългогодишни и предани на социалистическите идеи кадри. От друга страна, се дава път на хора, които от години работят срещу БСП и под привидната форма на „коалиционни партньори” бавно и сигурно превземат Българската социалистическа партия, което за нас е недопустимо“, заявяват социалистите от Доспат и Змеица.

По думите им типичен пример в това отношение е Общинската партийна организация в гр. Доспат. „Без да посочват никаква причина, на практика Атанас Зафиров и компания ни отнеха представителните ни правомощия, като в съдружие с други партии формираха секционните комисии, без наше реално участие, с което предопределят изборните резултати“, пишат социалистите като подчертават:

„Напускаме партията с огорчение и с надежда, че принципите на другарство, солидарност, справедливост и взаимно уважение ще бъдат възстановени, което би направило възможно да се върнем в любимата ни партия“.