Вальо Антов: ЦСКА може да стане шампион

Националният отбор се развива в позитивна насока, оптимист съм, заяви защитникът на Монца

Спорт
17:15 - 15 Декември 2022
1840
Вальо Антов: ЦСКА може да стане шампион

Футболистът на италианския Монца и български национал Валентин Антов изпраща сполучлива 2022 г. Бранителят и неговите съотборници от ломбардийския клуб постигнаха историческо първо класиране в Серия А и се представят достойно в елита към момента.

Антов е сред ключовите играчи в националния отбор под ръководството на новия селекционер Младен Кръстаич и дори вкара първия си гол за „лъвовете“ в мача срещу Гибралтар.

Юношата на ЦСКА коментира представянето на Монца през сезона до момента, какви са впечатленията му от собственика на клуба Силвио Берлускони, както и други теми, свързани с ЦСКА и българския национален тим.

"Водим подготовка, в момента ни натоварват малко повече, но мисля, че се справяме добре. Работим здраво и се готвим, защото мачовете идват много скоро. Успяхме да починем две седмици, което изобщо не е малко. Определено презаредих батериите за пролетния полусезон. Естествено, първата ни цел е да се спасим, за да може догодина да играем отново. Нашият шеф Галиани непрекъснато ни повтаря и ни казва, че цел номер 1 е да се спасим. Оттам нататък, ако можем да сме по-нагоре в класирането и да вземем повече точки, толкова по-добре", заяви Антов.

"Сменихме и треньора, което оказа в случая позитивно влияние на отбора. Вървим напред, обиграхме се и като отбор, защото имахме много нови футболисти. А лично за мен – не бих казал, че ми е помогнало, защото не изиграх кой знае колко мачове с Болоня. Тренираме здраво, футболистите ни са на високо ниво, определено са на ниво Серия А. Много от тях са с много мачове, дори и с националния отбор. Гледам да се развивам, тренирайки с тях всеки ден, и да свиквам все повече с нивото", каза още бившият защитник на ЦСКА.

"Президентът Берлускони идва от време на време, говори с нас, мотивира ни, разсмива ни, както винаги. Докато Галиани е почти винаги с отбора, той е непрекъснато на тренировки и на мачове. Да работиш с такива хора е чест. Просто си личи какъв опит и професионализъм имат в годините, в които са били шефове и са били част от футбола. Те са допринесли ужасно много за италианския футбол.

Имах честта да играя срещу Наполи. Те показват много силен футбол и имат страхотни футболисти, неслучайно са на първо място. В Италия има 4-5 отбора, които винаги са на върха и винаги може да очакваш от тях да дръпнат през пролетта, правейки силни мачове и да трупайки повече точки. Смятам, че както на дъното, така и на върха отново ще е много интересно в Серия А", допълни бранителят.

"Под ръководството на новия селекционер Младен Кръстаич националният отбор подобри изключително много резултатите си. Господин Кръстаич е доста сериозен и при него има дисциплина, но и доста добър отборен дух, така да се каже. Сега сме и млад отбор, което ни помага до някаква степен, защото с много от момчетата сме играли в предишни набори на националния отбор. Също така знаем много добре, че не сме се изправяли срещу кой знае какви отбори и не сме постигнали нищо. Отборът се развива в позитивна посока, но има още какво да се желае и трябва да работим много здраво, както винаги. Трябва и да слушаме треньорите, защото мисля, че наистина вършат много добра работа, както и да покажем добри игри. Надявам се в следващите квалификации да се представим на ниво", сподели за националния отбор Вальо Антов.

"Оптимист съм за ЦСКА, винаги трябва да бъдем оптимисти. Всички фенове на ЦСКА, сред които и аз, трябва да стискаме палци да успеят момчетата да продължат по същия начин, както бяха досега. Има още доста мачове, имат и преки двубои, така че съм сигурен, че ще има много предизвикателства, но защо не? Стискаме палци и се надяваме", заяви пред Гонг оптимистично националът.