Ванилова рикота с портокали и шамфъстък (+ бишкоти в кафе)
за 4 порции, 20 мин
Кухня
09:37 - 09 Август 2023
2706
Продукти
500 г рикота
1 шушулка ванилия
2 портокала
150 г гъсто кисело мляко
8 бишкоти
160 мл силно кафе
4 ч.л. нарязани ядки шамфъстък
8 ч.л. боров мед
Приготвяне
Ваниловата шушулка се разполовява по дължина и се остъргват семенцата. Настъргва се 1 ч.л. портокалова кора.
Рикотата се разбива с киселото мляко, ванилията и портокаловата кора.
Обелват се портокалите с нож и се изваждат филетата от ципите.
Бишкотите се заливат с кафето и се оставят 5 мин. да се накиснат. Нарязват се на по 2-3 парчета и се подреждат в 4 купички или чаши.
Разпределя се рикотата в купичките. Гарнира се с портокалите и меда. Поръсва се с шамфъстъка.