Ваня Григорова: Гласовете към нас бяха дадени с надежда, не с отвращение

Въпреки омаскаряването, оставаме с надежда. Утрото е по-мъдро от вечерта, заяви левият кандидат за кмет на София

Новини
21:18 - 05 Ноември 2023
2681
Ваня Григорова: Гласовете към нас бяха дадени с надежда, не с отвращение

Вдъхнахме на гражданите надежда и им предложихме път към свободата. Гласовете към нас бяха подадени с надежда, а не с отвращение, ако цитирам един от лидерите на сглобката. Въпреки проблемите, коеито видяхме, омаскаряването, ние оставаме с надежда, смятаме, че е  жива и свободата е на една ръка разстояние, заяви тя. Утрото е по-мъдро от вечерта. Този лаконичен коментар направи на брифинг левият кандидат за кмет на София Ваня Григорова.

Тя благодаря на Иван Таков, който, по думите й, е в основата на създаването на коалицията, която ме издигна за кмет на столицата. Благодарност на колегите ми от синдиката, на всички, които излязоха и гласуваха, каза Григорова.

Нашият кандидат Ваня Григорова проведе изключително достойна битка в изключително сложна ситуация. Такъв коментар направи шефът на БСП-София Иван Таков. София утре ще осъмне със съвсем ново управление, убеден съм вътрешно. Какво ще се случи, ще разберем утре, каза той.  

Изразяваме благодарност към всичките ни коалиционни партньори, добави Таков.

Заявих вече благодарност за мъжеството на Ваня Григорова, заяви от своя страна Костадин Паскалев.

Благодарности за начина, по който се държа, за посланията, които доведе до съзнанието на хората в София. Нямам благодарност само към институцията правителство. Министърът на електронното управление срина доверието, със снимането и говоренето си, заяви Паскалев.

Твърденията на премиера, че ЦИК е отговорен, е прецедент в демократичната история. Вместо изборите да се превърнат в празник на демокрацията, се опорочиха, заяви Паскалев. Сигурен съм, че ще имаме повод за празник утре, увери той.