Ваня Григорова гушна ГЕРБ: Стоят най-авторитетно!

Силно се надявам да има правителство, в безвремието няма кой да носи отговорност, заяви смуглата общинарка

Политика
13:26 - 28 Октомври 2024
3353
Ваня Григорова гушна ГЕРБ: Стоят най-авторитетно!

ГЕРБ вдига. Нормално - те стоят най-стабилно в целия хаос. Звучат експертно, дори и в случаите, в които някой от техните експерти говори нелепици. Като цяло обаче знаят какво правят. Това не означава, че са полезни, просто внушават авторитет. Това написа в социалните мрежи неуспялата кандидат-кметица на София Ваня Григорова.

Общият ДПС резултат е почти равен на този от миналите избори. Малко вдигат, но то е купения вот. И натиска по места срещу кметове, който е невиждан може би от 20 години насам.

ПП-ДБ и Възраждане стагнират. Изглежда са стигнали своеобразен лимит на възможностите си. ПП-ДБ могат да благодарят само на себе си, докато част от гласувалите преди за Възраждане се отливат към екзотиките Величие и МЕЧ. Това са почти 10% от гласувалите, на които вече патосът на Костадинов не им е достатъчен. Искат замъци, приказки, търсят юнак да се сбори със Змея Горянин и да свърши тая мъка с три дни пили, яли и по брадите им текло.

Лявото, моята болка. Обединените вдигат с малко над половин процент. 1+1 не е задължително равно на 2 в политиката. Годините безвремие и липса на идеологическа база прогониха левите избиратели към Възраждане, а сега се щурат и между Величие и МЕЧ. Възраждането на лявото се опасявам, че няма да стане с механично обединение, нужна е качествена промяна.  А тя няма да дойде от хора, които не знаят какво е синдикат, какво е КТД, не познават дори работници в заводи и обясняват, че вече няма такива.

Силно се надявам да има правителство, в безвремието няма кой да носи отговорност за взетите решения. Същевременно си давам сметка, че сме обречени на дясно управление, в услуга на капитала. Управление, което е силно наведено пред "евроатлантическите ни партньори", продава енергетиката ни, икономиката ни, работещите. Еми това е, което сме си изработили собственоръчно. И никой не бива да се чувства невинен.