Ваня Григорова: Първа ще поздравя Терзиев, ако вотът е законен

Срещу нас беше впрегнат целият властови, финансов, управленски ресурс на сглобката, каза кандидатът на "Левицата"

Политика
15:42 - 06 Ноември 2023
4319
Ваня Григорова: Първа ще поздравя Терзиев, ако вотът е законен

Аз ще бъда първата, която ще поздрави Васил Терзиев, когато и ако съдът реши, че тези резултати са законосъобразни. Това обяви на брифинг Ваня Григорова в първия си коментар за резултата от вота в столицата. 

"Благодаря на всички, които гласуваха. Данните показват, че имаме двойно увеличение на хората, които са ни подкрепили между първи и втори тур", похвали се тя. 

"На първи тур се преборихме с едната коалиция от сглобката, малко не ни остана да се преборим с другата част на сглобката. Срещу нас беше впрегнат целият властови, финансов, управленски, включително технически ресурс, с който разполага сглобката в лицето на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Въпреки това ние водим в 13 от 24 района в София,

коментира още Ваня Григорова.

"Дадохме надежда на много хора, че София може да бъде различна, допълни тя. За нас всеки софиянец е важен, надеждата остава жива, свободата е на една ръка разстояние - между 3000 и 5000 гласа. Ще бъда първата, която ще поздрави Васил Терзиев, когато и ако съдът реши, че тези резултати са законосъобразни", завърши Григорова.

"За нас изборите не са приключили. В момента проверяваме секция по секция, проверяваме протокол по протокол, броим глас по глас. Подкрепата, която получихме от софиянци, ни задължава да направим това. И вече мога да ви кажа, че имаме достатъчно основания, за да оспорим крайния резултат от избора и ще го направим по всички правила.

Няма да допуснем да ни бъде открадната победата", добави Иван Таков, председател на БСП - София.

Още сутринта от БСП загатнаха, че ще предприемат този ход. "Изборите за нас не са приключили. Продължаваме да правим паралелно преброяване секция по секция, глас по глас", коментира пред БНР Жельо Бойчев, който е част от Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Ваня Григорова за столичен кмет. 

"Разлика от няколко хиляди гласа няма как да бъде приета, без да се прегледа всеки от протоколите", категоричен беше Бойчев.