Върлини оспорват титлата „най-висок политик”

НБА ветеранът Яо Мин, висок 228,6 см, претендира за рекорда на Робърт Корнеджи

САЩ
15:34 - 29 Март 2019
2421
Върлини оспорват титлата „най-висок политик”

Общинският съветник Робърт Корнеджи младши от Бруклин в градската управа на Ню Йорк, обявен за най-високия политик в света в „Гинес”, вече има сериозна конкуренция от върлини, готови да оспорят титлата му, предаде Асошиейтед прес.

Високият 208 сантиметра Корнеджи младши получи тази седмица сертификата си от Книгата на рекордите на церемония в кметството. Рекордът му беше признат през януари, пише БТА.

На хоризонта обаче бързо се появи Джон Годфрийд, специален пълномощник по застрахователните въпроси на щата Северна Дакота, който заяви, че ще оспори титлата. Политикът, играл баскетбол за университетски отбор, и професионално в Германия, е висок 212 сантиметра.

Претенция към титлата може да предяви и бившият баскетболист и настоящ кмет на Уорънсвил хайтс, Охайо, Брад Селърс, чийто ръст е 213 сантиметра.

Над всички тях обаче се извисява високият 228,6 сантиметра Яо Мин - бивш играч от Националната баскетболна асоциация (НБА), който след края на кариерата си се изявява и на политическото поприще в родината си Китай.