Васил Тончев: Пеевски загатна, че ГЕРБ и ПП-ДБ ще се разберат

Новини
18:19 - 18 Март 2024
3062
Васил Тончев: Пеевски загатна, че ГЕРБ и ПП-ДБ ще се разберат

Документът за коалиционно споразумение е много сериозен. В него дори има разписани процедури и крайни срокове. Един такъв документ би бил добра рамка. Това обясни социологът от „Сова Харис“ Васил Тончев.

Според него главният препъникамък в преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ са личностите, визирайки не само министрите в следващия кабинет, но и хората, които ще бъдат сложени начело на регулаторите и спецслужбите у нас.

„Напрежението ще е голямо при всички положения, защото въпросът тук е дали да бъде „нашия“ човек или „вашия“, посочи Тончев.

По думите на социолога, ако се стигне до избори, това ще се отрази негативно и на двете формации.

Българският избирател е много търпелив, но все пак има някакви граници. Ако отидем на избори, това може да се предизвика много сериозна вълна на недоволство, каза той.

Васил Тончев добави в Нова нюз, че днешният призив на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски е бил „знакова намеса“, което идва да покаже, че нещата вървят към споразумение.

„Що се касае до Борисов, той ще се покаже на финалната права, когато преговорите приключат, за да покаже кой управлява влака“, поясни още социологът.