Василев: Мигрантите ще ни залеят, Европа е много толерантна

Този натиск започна през 2005 г., но го проспахме, заяви генералът

Новини
22:16 - 22 Януари 2023
5008
Василев: Мигрантите ще ни залеят, Европа е много толерантна

"Ако не вземат спешни мерки България и Европа ще бъдат заляти от мигрантска вълна", сподели ген. Васил Василев - бивш директор на Национална служба “Полиция”.

“Мигрантския натиск започна през 2005 г. Европа и България го проспахме. Тази маса, която идва в момента е от друг свят, начин на живот, друго съзнание, друг манталитет. Ще ни залеят. Ако не се направи нещо много голямо, за да бъдат спрени”, каза той пред Нова телевизия.

Според него Европа е прекалено либерлана към мигрантите.

“Да ще се научат да минават през пропускателните пунктове”, призова ген. Василев.

Той коментира още уволненията на шефове на районни управления, настъпили след множеството инциденти с полицаи и мигранти.

“Реформа се прави, когато знаеш какво искаш да направиш. Тези уволнения на началниците - не знам какво постигнаха”, каза той и изтъкна 5 приоритета, които са важни, за да “върви МВР” - добър подбор на кадри, обучение на състава, възпитание, дисциплина и контрол.

“Един полицай трябва да е в колектив първите 5 години от своето обучение, казва той, като сравни българската с немската школа за служители на МВР.

Самият той обаче отказва да се върне обратно в системата. “Аз каквото съм могъл да дам - съм дал. Трябва да дойдат образовани хора с изграден морал”, категоричен е ген. Василев.