Василев : Не съм живял на "Чаталджа", нанасят ми щета по репутацията

Финансовият министър каза, че ще заведе дело срещу журналиста, изнесъл тази информация

Новини
18:48 - 28 Януари 2024
5587
Василев: Не съм живял на "Чаталджа", нанасят ми щета по репутацията

24 часа, след като излезе статията, пуснахме преслийз с фактологията и се видя, че няма никаква драма. Не мисля че има скандал. Има опит да се нанесе репутационна щета, заради което завеждаме дело срещу г-н Чобанов (журналистът от "Бърд" Атанас Чобанов. Това каза министърът на финансите Асен Василев по НОВА по повод продажбата на имота на столичната улица "Чаталджа" 3. 

Преди Нова година се говореше за дефицита в бюджета, за това, че няма да влезем в Шенген и евроозната, сега се отива към жълтия сектор на атаката. Този тип бродиране е причина да се занимаваме с жълти истории вместо със сериозни въпроси в държавата, заяви Василев.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната"  посочи, че не е живял на този адрес. Той припомни, че е пуснал две прессъобщения по въпроса, които много ясно са казали, че от май 2021 г. не е собственик на въпросната фирма.

Относно информациите на кой била продадена къщата, Василев отговори, че къщата е продадена през брокер.

Василев добави, че наетата от от„Продължава промяната” лобистка фирма е имала за цел да защити интересите на българската държава. Той уточни, че това е станало публично и прозрачно.

„Никога не съм искал да бъда вицепремиер, няма и да бъда”, коментира още Василев. Той уточни, че дали ще бъде вицепремиер след ротацията ще бъде решено от парламента, а основната политика, която провежда е финансовата.

"Важно за всички граждани е какво се случва с техните доходи, какво ще се случи с финансите на държавата", каза още финансовият министър.

Относно твърденията, свързани с тол управлението, Василев припомни, че по европейска директива не се прилага Законът за обществените поръчки и добави, че по-важното е, че правителството на "Продължаваме промяната" всъщност демонополизира пазара като е пуснало да има и други участници. Ако нещо се е случило, ние по-скоро сме навредили на този бизнес, отколкото да му помогнем.