Във Формула 1: "Силвърстоун" остава в календара до 2024 година

Уикендът в Англия бе под въпрос, след като бе активирана клауза за прекратяване на договора преди две години

Спорт
21:53 - 10 Юли 2019
3091
Във Формула 1: "Силвърстоун" остава в календара до 2024 година

Гран при на Великобритания ще остане в календара на Формула 1 за следващите пет години. Емблематичната писта „Силвърстоун” се е съгласила на удължаването на контракта и по този начин зрителите ще продължат да гледат състезанията там.

Уикендът в Англия бе под въпрос, след като бе активирана клауза за прекратяване на договора преди две години. През този сезон пък се очакваше това да е последното Гран при на легендарното трасе, но преговорите са минали в позитивна насока.

Новият договор ще остави Силвърстоун в календара до 2024-а година, а това бе потвърдено лично от директора във Формула 1 Чейс Кери на събитие.

Пистата е първото шампионско трасе през 1950-а година, а трасето е непрестанен дом в календара от 1987-а година.

„Към днешна дата Формула 1 е глобален спорт, развиващ се на пет континента и гледаем от над 500 милиона аудитория. Интересът нараства всекидневно и затова искаме да има надпревари в повече страни. Силвърстоун и Гран при на Великобритания е важна част от историята на Формула 1”, коментира Кери.

Пистата ще празнува своята 70-годишнина през следващия сезон. Договорите на Испания и Германия изтичат през следващия сезон и се очаква да има преговори и за тези писти.