Вдовицата на Бисер Киров гасне след куп семейни трагедии

79-годишната Митка изнемощяла и съсипана физически и психически

Едно време
21:55 - 24 Януари 2024
18781
Вдовицата на Бисер Киров гасне след куп семейни трагедии

79-годишната вдовица на естрадната легенда Бисер Киров от няколко месеца насам била с разклатено здраве заради серията черни трагедии, които сполетяха семейството ѝ. Митка Кирова рухнала окончателно след погребението на внучката си Елиса, която почина едва на 17-годишна възраст в Германия през лятото на 2023 г.

Шокиращата новина за кончината на невръстното момиче съобщи баща ѝ Бисер – син на обичания певец. Семейството обаче не пожела да разкрие причината за трагичната загуба.

Близначката на Елиса – Малена, публикува в социалните мрежи снимки от погребението на сестричката си, от които се вижда, че е била изпратена в бял ковчег.

Вдовицата на естрадния ас продължавала да страда неутешимо по своята внучка и денонощно се питала защо над семейството им тегне толкова тежка прокоба, споделят нейни близки. Тя се затворила в дома си и не желаела да общува с никого. Била изнемощяла и съсипана физически и психически. 

Певецът с децата си Бисер-младши и Венциноса

Митка и Бисер Киров погребаха и дъщеря си Венциноса, която издъхна от скоротечен рак само на 42-годишна възраст през 2014 г. Тя остави две деца сираци, които след кончината ѝ бяха отглеждани от певеца и неговата съпруга Митка. Две години след като загуби щерка си, естрадният доайен напусна света на живите и остави жена си сам-сама. Той бе покосен от мозъчен инсулт на 74-годишна възраст, пише "Ретро".

Изпълнителят на „Юноша бледен“ няколко години водеше битка с рака и бе решен да се бори и да не се предава в памет на дъщеря си, но загубата ѝ го довърши. Киров издъхна на 6 ноември 2016 г. в Берлин, където се лекуваше от левкемия. По негово желание той бе погребан при нея в селото на родителите си – Чокмаково. След смъртта му жена му бе разкъсана между България, Германия и Русия, тъй като семейството живееше и на трите места. Тя никога не е търсила излишна публичност, включително докато Бисер Киров бе боготворен от милиони фенове по света.

Двамата се срещнали като студенти в аудиториите на Висшия химико-технологичен институт в София. Бисер бил отличник от столичната 22-ра гимназия и майка му настояла да учи нещо по-престижно. Момчето послушно кандидатствало във ВХТИ и го приели сред първите. Чак във втори курс бъдещият певец осъзнал каква голяма мъка е химията, но без да съжалява истински за загубеното време. Защото предишната година, докато примирено слушал поредната скучна лекция, видял в аудиторията да влиза дребничко русо момиче. На главата миньончето имало синя лента като Анджела Дейвис и така впечатлило младежа, че той се усетил безнадеждно влюбен. След лекцията Бисер се престрашил и предложил на хубавицата да я изпрати, а Митка се съгласила. Двамата се изпращали така цели 6 години, докато накрая девойката не издържала и поставила ултиматум: или се женим, или край.

Решили да направят сватба в нейната родна Копривщица, но закъснели за церемонията и кметът си тръгнал от общината. Наложило се да ходят в дома му и да го придумват пак да се върне, за да ги венчае. Животът им бе приказка, докато дъщеря им не се разболя. После Митка погреба и съпруга си. Известно време бе скарана със сина си Бисер-младши заради подялбата на семейни имоти. Последната трагедия в семейството обаче ги сплотила.