Векът на любовта: Коцето Калки води листи с Иванчева (ОБЗОР)

Общество
22:25 - 04 Март 2021
8985
Векът на любовта: Коцето Калки води листи с Иванчева (ОБЗОР)

Ще пее ли скоро Коцето Калки емблематичната си песен "Векът на любовта" в парламента? Отговора на този въпрос ще разберем на 4 април, когато България ще избере своите бъдещи 240 депутати. А днес стана ясно, че и зъболекарят музикант се е запътил към Народното събрание и е един от хилядите кандидат-депутати, борещи се за народната любов.

Изненадващото е, че Костадин Георгиев ще агитира заедно с бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, която първоначално бе осъдена на 20 години затвор за вземане на подкуп, а след това присъдата й бе намалена на 8 години. В крайна сметка Коцето-Калки и Иванчева повеждат листи в едни от най-невралгичните райони за предстоящите избори. Те са от гражданската квота на неизвестната партия Общество за Нова България.

Основателят на легендарната група "Медикус" ще търси подкрепата на избирателите в Бургас и в Пазарджик. Дългокосият поппевец отскоро е с нов имидж. Той отряза косата си и сега се носи с къса прическа.

Държаната под домашен арест Десислава Иванчева ще опита да повтори пробива на гражданското общество от 2016 г., когато бе избрана като независим кмет на "Младост". Тя тръгва към парламентарната трибуна от 23-ти и 24-ти избирателни райони в София, в които освен "Младост" влизат Витоша, Изгрев, Красно село, Лозенец, Панчарево, Студентски, Триадица, Възраждане, Искър, Кремиковци, Оборище, Подуяне, Сердика, Слатина и Средец.

Десислава Иванчева смята, че влизането в Народното събрание на Общество за Нова България съвсем не е химера и припомня, че на последните избори тя съвсем сама получи доверие на над 30 000 избиратели. Партията ще участва в парламентарните избори с №26 в бюлетината.

Освен Костадин Георгиев и Десислава Иванчева, водачи на листите са хора изявени в различни области. През следващите дни те ще бъдат представени, както и изборната платформа. Самата Иванчева вече загатна, че кампанията ѝ ще бъде доста нестандартна, като обяви, че една от целите ѝ е легализиране на медицинската марихуана. Ще видим дали и изпълнителят на "Векът на любовта" ще се включи по-дейно в кампанията за узаконяване на канабиса.