Велико! Семейство Ъруин спаси 90 000 животни в Австралия

Пожарите са унищожили над 30 процента от местообитанията на дивата природа, оставяйки милиони животинки без дом

Новини
12:00 - 07 Януари 2020
3261
Велико! Семейство Ъруин спаси 90 000 животни в Австралия

Семейство Ъруин спаси живота на 90 000 животни, които са пострадали в огромните горски пожари в климатичната криза в Австралия.

Горските пожари бушуват из цяла Австралия вече повече от четири месеца и разрушават дивата природа. Последните данни съобщават, че приблизително половин милиард животни са били убити при див огън. Горските пожари са ежегодно срещани през сухите сезони в Австралия, но този път това ескалира в резултат на климатичните промени.

Специалистът по климата Джеф Берардели каза пред "CBS", че Австралия е в разгара на тригодишна суша и температурата е достигнала рекордно високите три градуса над нормалната средна температура за годината.

"Като метеоролог за мен това е забележително, почти изглежда, че не е възможно, но се случи", каза Берардели. Откакто започват пожарите, огънят се е разпространил в целия континент, като е унищожил над 12 милиона декара и е довел до масова евакуация на над 100 000 жители и туристи.

Пожарите също са унищожили над 30 процента от местообитанията на дивата природа, оставяйки милиони животни без дом и убивайки още повече. Видеоклипове на животни, които се опитват да избягат от огъня, се появиха онлайн, докато целият свят наблюдава ужасяващите събития.

Хиляди доброволци са събрали ресурсите си за борба с пожарите, както и помощ, насочена към ранените животни. В помощ на ранените животни е зоопаркът в Австралия (Australia Zoo), основан от семейство Ъруин.

Бинди Ъруин, дъщеря на ловеца на крокодили Стив Ъруин чрез Instagram уведоми всички, че зоологическата градина е в безопасност, тъй като в близост няма пожари.

"С толкова опустошителни пожари в Австралия сърцето ми се къса за хората и дивата природа, които са загубили толкова много", каза тя.

Зоологическата градина официално е лекувала над 90 000 пациенти, заяви Бинди в своя пост. Казвайки, че зоопаркът е по-натоварен от всякога, тя добави: "Родителите ми посветиха нашата болница за диви животни в Австралия на моята красива баба. Ще продължим да я почитаме, като спасяваме колкото се може повече животи". След това тя сподели тъжната новина за това как опосумът Блосъм, жертва на горските пожари не може да бъде спасен.

"Имаме такъв невероятен екип, който работи ден и нощ, за да защити великолепни животни като Blossom. Това красиво момиче не успя да се справи макар да се бори усилено, за да спаси живота си", каза Бинди в надписа.

"Това е сърцераздиращата истина. Всеки ден е битка да се изправим и да говорим за онези, които не могат да говорят за себе си. Сега повече от всякога трябва да работим заедно, за да направим промяна и да защитим нашата Майка Земя", завърши Бинди.