Великобритания изпраща противотанкови оръжия на Украйна

Борис Джонсън обеща военна помощ за страната в размер на още 1 милиард лири

Русия
15:21 - 21 Юли 2022
3312
Великобритания изпраща противотанкови оръжия на Украйна

Великобритания ще изпрати десетки артилерийски оръдия и повече от 1600 противотанкови оръжия на Украйна с последния пакет западно въоръжение, за да подпомогне укрепването на отбраната на страната срещу Русия. Това съобщи британският министър на отбраната Бен Уолъс, цитиран от "Ройтерс".

Решението идва, след като миналия месец британският премиер в оставка Борис Джонсън обеща военна помощ за страната в размер на още 1 милиард лири. С това общата подкрепа на Обединеното кралство за Украйна от началото на войната достигна 2,3 милиарда лири.

Заедно с нашите международни партньори ще гарантираме, че Украйна разполага с инструментите да защити страната си от незаконното нахлуване на Путин, подчерта Уолъс.

Той допълни, че Великобритания ще изпрати на Киев и противобатарейни радарни системи, стотици дронове и повече от 50 000 боеприпаси.

Великобритания вече е доставила на Украйна близо 7000 противотанкови оръжия, стотици ракети и бронирани бойни машини, а също провежда обучения на украински войници.