Великобритания разхлабва COVID мерките

За пътниците на възраст под 18 години се прилагат правилата за напълно ваксинираните лица

Свят
11:48 - 11 Февруари 2022
2521
Великобритания разхлабва COVID мерките

Великобритания отменя тестовете за коронавирус за ваксинираните български граждани при влизане в страната и облекчава условията за задължителна карантина при неваксинираните пътници, съобщиха от Министерството на външните работи.

По информация на българското посолство в Лондон, от 4:00 часа сутринта днес, напълно ваксинираните граждани поне от 14 дни, пътуващи от страни извън червения списък, сред които е и България, не е необходимо да правят тест преди отпътуване за Обединеното кралство, не трябва да резервират и заплащат PCR тест за втория ден след пристигането им в страната и не подлежат на задължителна карантина.

За гражданите, пътуващи до Обединеното кралство от страни извън червения списък, които не са напълно ваксинирани, е необходимо да отговарят на следните условия при влизане в страната: Да представят отрицателен тест за COVID-19, направен в рамките на два дни преди пътуването им (антигенен, PCR или LAMP); Да резервират и заплатят PCR тест, който трябва да бъде направен на втория ден след пристигането им.

Гражданите, които не са напълно ваксинирани, не е нужно да бъдат под карантина, освен ако резултатът от проведения PCR тест е положителен.

Всички пътници следва попълнят онлайн формуляр за локализация - Public Health Passenger Locator Form, 48 часа преди тяхното пътуване до Обединеното кралство.

За пътниците на възраст под 18 години се прилагат правилата за напълно ваксинираните лица.