Великобритания с най-голям брой заразени от юли

Министър-председателят Борис Джонсън получи днес бустерната си доза ваксина

Свят
12:19 - 03 Декември 2021
1973
Великобритания с най-голям брой заразени от юли

Обединеното кралство регистрира 53 945 нови случая на COVID-19, което е най-високият дневен брой от средата на юли тази година. С това общият брой на случаите в страната от началото на пандемията достигна 10 329 074.

През изминалото денонощие в Обединеното кралство бяха регистрирани и нови 141 смъртни случая, с което общият им брой вече е 145 281. До 1 декември 2021 г. включително 88,7 % от британците на възраст над 12 години са получили първата си доза, 80,7 % - втората, а 33,1 % - подсилващата трета доза.

Министър-председателят Борис Джонсън получи днес бустерната си доза ваксина в болница "Сейнт Томас" в централен Лондон. Той показа на фотографите вдигнат палец, както и вдигна три пръста за друга снимка, с което показва, че това е третата му поставена доза ваксина.

Болница "Сейнт Томас" е и мястото, където 57-годишният Джонсън прекара известно време в болница, за да получи животоспасяващо лечение, след като миналата година се разболя от COVID-19.

"Изграждаме все по-висока защитна стена", заяви той пред местните медии, след като получи подсилващата си доза. 

"Каквото и да прави вариантът Омикрон, той със сигурност няма да пробие защитата на бустерите, така че всеки трябва да получи подсилваща доза възможно най-скоро", заяви Джонсън пред британските медии.