Венци Стефанов: Ботев - Арда вони!

Този мач не трябва да се зачита, отсече президентът на Славия

Спорт
13:22 - 12 Юни 2023
1889
Венци Стефанов: Ботев - Арда вони!

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов заяви, че смята, че е имало доста съмнителни мачове във втората фаза на шампионата. Босът на “белите” заяви, че ако беше президент на БФС, нямаше да признае резултата на мача между Ботев (Пловдив) - Арда.

“Имаше много съмнителни мачове. Не случайно УЕФА разследва. Начинът, по който Ботев излезе срещу Арда е позорен. Ако аз бях президент или ръководех БФС, тази среща нямаше да се зачита, защото това е безпринципно. Няма нищо футболно в това нещо. Имаше и други мачове. Мачът на Левски с Локомотив (Пловдив) например.

Няколко такива, които са безпринципни и срамни за футбола ни. Затова този формат на първенството не е подходящ. Не очаквам драстични изменения, но за мен това не е правилният формат. В третата група имаше също съмнителни мачове. Единствено ЦСКА 1948 изигра мачовете си на пълен феърплей”, каза Стефанов по време на пресконференция.

“Все още нямаме нищо окончателно за треньора, но имаме разговори. Не искам да говоря нищо предварително, защото ще започнат спекулации. Ние не сме като Левски - днеска Саво, утре Даво и накрая Топчо”.

“Мачът с Арда е най-голямата ни грешка. Говорихме с Ангел, аз много го уважавам, но ако при 2:1 на вратата бе застанал Гошо Петков, мачът свършваше. Колкото пъти гледах изравнителния гол, топката излиза извън границите на терена при центрирането”, допълни Венци.