Версия: Кадиров ще убие Путин

Шансовете руският държавен глава да стигне до Хага са нищожни

Новини
18:00 - 13 Декември 2022
9578
Версия: Кадиров ще убие Путин

Президентът на Руската федерация Владимир Путин ще бъде убит от свои, преди да стигне до Хага за трибунал заради мащабната агресия срещу Украйна.

Най-вероятно чеченският лидер Рамзан Кадиров ще изпълни „присъдата“ на Путин, каза бившият депутат от Държавната дума на Русия Иля Пономарев, предаде агенция УНИАН.

„Шансовете той [Путин] да стигне до Хага са едно на сто. Не мисля, че ще стигне до трибунал“, каза той.

Бившият депутат прогнозира, че ръководителят на Руската федерация „ще бъде убит по-рано“.

Руснаците, замесени в започналата на 24 февруари мащабна агресия на Руската федерация срещу Украйна, са заплашени от трибунал в Хага заради извършването на десетки хиляди военни престъпления.

Публицистът и политолог Андрей Пионтковски каза, че след като руските нашественици избягаха от град Херсон и той отново беше под контрола на Киев, в бункера на Владимир Путин не остана човек, който да повярва във възможността за победа на Русия над Украйна.

След смъртта на Путин войната в Украйна има голям шанс да приключи.

Руската федерация ще трябва да се занимава с вътрешна, а не с външна политика. Това мнение сподели президентът на Украйна Володимир Зеленски в специален епизод на предаването „Следващият ми гост не се нуждае от представяне“ на Netflix.

„(Ако Путин умре), война няма да има. Авторитарният режим е ужасен, защото има един голям риск. Но не може всичко да зависи от един човек. Затова, когато такъв човек умре, всички институции спират [да функционират]“, каза Зеленски.