Версия пред Lupa.bg: Станка Марангозова убита от любовник?

Ексклузивно
11:42 - 11 Октомври 2019
11874
Версия пред Lupa.bg: Станка Марангозова убита от любовник?

Възможно е убийството на бизнесдамата Станка Марангозова да е извършено от бивш приятел. Той не е богат бизнесмен от ранга на Петър Христов, разстрелян в началото на миналата година в кв. „Манастирски ливади”. Това предположи пред Lupa.bg бившият главен секретар на МВР и настоящ професор по Национална и международна сигурност Николай Радулов.

"Убийството е битово, то е свързано с миналото или настоящото на застреляната жена. Битовите престъпления по-лесно се разкриват. Имам надеждата, че скоро истината ще излезе наяве”, заяви той.

Николай Радулов допусна, че Станка Марангозова е убита от свой бивш приятел 

Професорът е на мнение, че оставената до трупа на Станка Марангозова бяла роза, говори за развинтена фантазия на автора на престъплението. „Разстрелът не е извършен от организирана престъпна група. Да, Европа е в ръцете на организираната престъпност, но конкретният случай не смятам да е такъв. Ако е такъв, трудно ще бъдат разкрити участниците в убийството, тъй като днешните криминалисти нямат необходимата подготовка Те често нямат висше образование. Изпращат ги в 4-месечна школа в Казанлък и това им е обучението”, обясни проф.  Радулов.

Версията му косвено бе потвърдена и от криминалистите. При днешния повторен оглед на местопрестъплението бяха открити 3 гилзи от куршуми. Проектилите също са намерени в колата на застреляната Станка Марангозова. Бялата роза, захвърлена до трупа й, се оказа изкуствена. Според ченгетата, убиецът е аматьор, тъй като е оставил следи. Засега няма арестуван за убийството на скандалната бизнес дама.