Веско Ешкенази алармира: Блок в "Сухата река" зъзне без парно заради строежа на метрото (СНИМКИ)

Мазетата са наводнени с отходна вода, живущите молят за помощ

Актуални новини
15:20 - 17 Ноември 2023
4094
Веско Ешкенази алармира: Блок в "Сухата река" зъзне без парно заради строежа на метрото (СНИМКИ)

Блок в "Сухата река" зъзне без парно заради строежа на метрото, освен това отходната тръба за мръсната вода е прекъсната по невнимание и мазетата са наводнени с мръсна вода. За това алармира в социалните мрежи световноизвестният цигулар Веско Пантелеев-Ешкенази, видя Lupa.bg. Във въпросния блок в София живеят майка му и баща му, които също са музиканти.

Бащата на Веско - Пантелей Пантелеев - дългогодишен кларинетист в Софийска филхармония, е домоуправител на блока и от известно време търси съдействие от местните власти и от институциите за решаване на проблема. Хората в блока обаче продължават да мръзнат без парно, а мазетата продължават да са наводнени. Веско Ешкенази публикува и снимки.

Ето и цялата публикация на цигуларя:

"На вниманието на медии, Столична Община, Софийска вода и Метрополитен ЕОД: Ако в този блок-номер 11 в кв. “Сухата река” не живееха моите родители и баща ми не беше домоуправител вероятно нямаше и да знам за случващото се там.

Накратко: след започването на строежа на новата спирка на метрото от Столична община “Метрополитен” ЕАД точно до въпросния блок, неприятностите за живущите в него започват да се трупат:

- Първо, отходната тръба за мръсната вода на блока бива прекъсната по невнимание. Вследствие на това мазетата на блока се наводняват с мръсна вода. Излишно е да коментираме какви последици за здравето на хората би могло да има това.

- Второ, помпата на парното на блока аварира вследствие наводняването ѝ в мазето, но до нея нито един техник не може или не иска да стигне, защото трябва да мине през мръсната вода на наводнените мазета. По този начин блокът остава и без парно!

Жалба е подадена своевременно от баща ми в ролята му на домоуправител на 27.10.2023 г. Има изпратено писмо в тази връзка от кмета на район Подуяне към Метрополитен ЕАД и Софийска Вода за незабавна проверка  на 06.11.2023 г. От тогава насам нищо конкретно не е предприето, за да се осигури поправката и отводняването от мръсната вода на блока.

Всички в него са без парно. Молбата на живущите е за помощ!"