Вежди казва "довиждане" на парламента в първия му работен ден

Депутатите препитват целия състав на кабинета "Денков"

Политика
09:06 - 01 Септември 2023
2733
Вежди казва "довиждане" на парламента в първия му работен ден

Депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов, който е и доайен на настоящия парламент, го напуска в първия му пленарен ден от новата сесия. Това гласуваха народните избраници с вот по програмата в зала "Св. София" в бившия Партиен дом. 

Той подаде оставка в началото на август, след скандал покрай обезобразената 18-годишна заралийка Дебора. Тогава, в контекста на поправките в няколко закона, касаещи и престъпления против личността, и домашното насилие, Рашидов взриви обществото, като при случайно забравен микрофон изрече неприятното: "Всички ку*ви се събудиха да се сетят, че са били 15 години изнасилени". 

"Деветдесет процента от българите добре разбират какво съм искал да кажа. На всеки му е ясно, че аз като човек имам две големи прекрасни внучки, прекрасна съпруга, прекрасна снаха, прекрасна дъщеря, прекрасни приятелки и приятели, че боготворя женското тяло и женската красота и като художник, и като човек. Трябва да е луд, за да си помисли някой, че аз бих адресирал тези думи към жените. В този неформален частен разговор аз въобще не съм персонифицирал когото и да е. Извинението ми на човек с достойнство е пред тези, които биха могли да се припознаят", обяви в интервю днес Рашидов на изпроводяк от НС. 

Иначе депутатите днес, по програма, ще се занимават предимно с препитването на членовете на Министерския съвет. Към министрите има заведени близо 100 въпроса, отлежаващи заради ваканцията на законотворците. 

Росен Желязков обяви и старт на процедурите по избор на куп държавни органи - от КФН до Комисията за разкриване на досиетата.