Вежди Рашидов: Айде стига с тая свобода на словото!

Медийните закони са много остарели, отсече бившият културен министър

Топ
11:23 - 15 Септември 2019
6913
Вежди Рашидов: Айде стига с тая свобода на словото!

"Минават се границите на свободата на словото и идва "свободията". Айде стига с тази свобода на словото. Всеки ден ни плюят като каруцари, стига сте се заигравали с тази свобода".

Така цветисто бившият културен министър и настоящ шеф на ресорната комисия в парламента Вежди Рашидов коментира случващото се в БНР и краткотрайното сваляне на журналистката Силвия Великова от ефир.

"Трябва да внимаваме обаче, защото се минават границите на свободата и идва свободията. Онова, което мен ме притеснява - улицата започва да кадрува. Не може само един да носи отговорността и да яде шамарите. Общественото мнение е много важно, но е мнение. То обаче се манипулира. Медиите имат собственици и те го манипулират", каза още Рашидов пред БНТ.  И подчерта, че генералният директор на общественото радио носи отговорността за спирането на програма "Хоризонт". 

"Медийните закони са остарели много и това трябва да се променят. Трябва да гарантираме свободата на словото и да гарантираме спокойствието на медиите", отбеляза още той и добави, че би гласувал "за" вдигане на бюджета за БНТ.