Вежди Рашидов плаче за Павел Васев

Той беше вдъхновен пример за това как човек може да служи безрезервно на една кауза, сподели бившият министър на културата

Култура
21:51 - 08 Ноември 2019
5271
Вежди Рашидов плаче за Павел Васев

"Скърбя дълбоко за загубата на Павел Васев – един изключителен човек на културата и прекрасен приятел, смъртта ни го отне без време и няма думи, с които да изразя дълбоката си мъка“, заяви тази вечер председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов.

„Павел беше посветен на културата с душа и сърце, той беше необикновена личност, беше моторът на идеи, които ще останат завинаги в българската духовност. С него ме свързваше искрено приятелство от десетилетия, Павел беше вдъхновен пример за това как човек може да служи безрезервно на една кауза. Толкова много усилия положихме, за да го спасим от коварната болест, но уви. Скърбя дълбоко, отиде си от този свят още един мой скъп приятел. Почивай в мир, Павка!“ , каза още Вежди Рашидов.

Lupa.bg научи, че бившият министър на културата е приел изключително тежко тъжната вест и дълго плакал. Рашидов бе от хората, които помогнаха много за транспортирането на Павел Васев от Москва. Депутатът ангажира редица светила в родната медицина, които да помогнат на приятеля му да се възстанови. Уви, лекарите се оказаха безсилни.