Виетнамка сред труповете в камиона ковчег?

26-годишната Фам Ти Тра Май се обадила на майка си и казала, че умира

Крими
17:25 - 25 Октомври 2019
1416
Виетнамка сред труповете в камиона ковчег?

Виетнамка се притеснява, че дъщеря й може да е сред 39-те загинали в камиона в Есекс, Великобритания. Получила съобщения на телефона от нея, че умира, защото не може да диша.

Семейството на 26-годишната Фам Ти Тра Май търси помощ, след като майката на момичето получила редица ужасяващи смс-и. 

Предполага се, че момичето е сред осемте жени, които бяха открити замръзнали в ремаркето, заедно с още 31 мъже.

В съобщенията, пратени във вторник в 22:28 часа британско време, Фам Ти Тра казва на майка си: "Умирам, защото не мога да дишам. Обичам те много... съжалявам".

Майката споделя, че дъщеря й пътувала до Китай, за да стигне до Великобритания в търсене на по-добър живот.

Докладът за случката се е появил във виетнамска гражданска мрежа "Пространство на човешките права", но все още не е извършена по-нататъшна проверка относно твърденията в него.

По-рано бе съобщено, че всички загинали в камиона са китайци, но семейството на Фам Ти Тра се опитва да разбере дали и тя не е сред тях, тъй като часът, в който е пратила съобщенията, съвпада много и с този на трагичния случай в Есекс.

Според източник на "Дейли мейл" има все повече данни, че в превозното средство може да е имало и виетнамски граждани.

Говорителят на виетнамското посолство в Лондон потвърди, че от полицията са се свързали с тях.

По-рано във връзка със случая бяха арестувани и собствениците на камиона 38-годишните Джоана Махер и Томас. Те са заподозрени, че са участвали в престъпна група за трафик на хора и са отговорни за смъртта на 39-имата мигранти.

Разследващите трети ден разпитват младия шофьор, за да решат дали да го обвинят в убийство или да го освободят, което трябва да стане ясно по-късно днес.

Телата на загиналите мигранти са преместени с линейка в моргата, където предстоят допълнителни експертизи през следващата седмица.