Викат 1000 полицаи да пазят от сблъсъци жълтите павета

Рашков мобилизира цялото СДВР за митинга на "Възраждане", чакат се 100 автобуса

Общество
20:30 - 20 Юни 2022
4002
Викат 1000 полицаи да пазят от сблъсъци жълтите павета

Над 1000 полицаи са били "командировани" от столичните участъци и управленията край София за утрешния протест на "Възраждане", заявен привечер пред Народното събрание, докато симпатизантите на "Промяната" са принудени да се преместят между храма "Св. Александър Невски" и служебния вход на парламента за третия пореден проправителствен митинг. 

Тази вечер самият премиер Кирил Петков призова избраника си за новата КПКОНПИ - МВР шефа Бойко Рашков, да мобилизира хората си, за да не се стига до сблъсъци на жълтите павета на 21 юни, когато най-вероятно дебатите по вота на недоверие все още ще се точат вътре в сградата. 

Междувременно из социалните мрежи се говори, че лидерът на националистите-русофили Костадин Костадинов е ангажирал не по-малко от 100 автобуса от страната, които ще потеглят още утре сутринта за шествието във вечерните часове. Копейкин излиза в своеобразна предизборна кампания с лозунги против въвеждане на еврото и "за" референдуми за излизането на България от ЕС и НАТО, както и за закриване на т.нар. американски военни бази у нас.