Виктор Орбан на посещение в РС Македония

Балкани
12:02 - 13 Септември 2024
723
Виктор Орбан на посещение в РС Македония

Премиерът на Унгария Виктор Орбан на официлано посещение в Република Северна Македония. Посещението ще бъде след по-малко от две седмици, съобщи bTV. 

Припомняме, че ВМРО-ДПМНЕ е близка до партията на Орбан „Фидес“. Още в първите дни на новото македонско правителство Виктор Орбан даде на страната 500 милиона евро заем.

„Посещението на Орбан не е инцидент и не е културна дипломация. Орбан е сърцето и душата на агресията срещу България от Северна Македония. Той е банката и финансистът на всички медии в РСМ, които бълват антибългарската пропаганда“, коментира Любчо Нешков.

Новината за визитата на Орбан идва на фона на тази за посещението на македонския президент Гордана Силяновска-Давкова в България. 

В македонската делегация у нас ще бъде и министърът на културата Зоран Лютков, както и министърът на външните работи Тимчо Муцунски.

В четвъртък министрите подчертаха, че очакват положителни разговори с българските си колеги. Според медиите в РСМ обаче не се очаква обсъждане на съществени теми, а да се водят разговори за разведряване на отношенията.