Виктор Стоянов пред Lupa.bg: Службите за сигурност в РСМ са пратили биячите на фена на Левски?

Полицията е дала 2 дни на нападателя с ножа да се скрие, заяви председателят на фондация "Македония"

Балкани
17:29 - 31 Юли 2023
8836
Виктор Стоянов пред Lupa.bg: Службите за сигурност в РСМ са пратили биячите на фена на Левски?

Полицията в Скопие знае кой е намушкал фена на Левски преди двубоя с "Шкупи”, но не е предприела нищо да го залови. Дала му е 2 дни да  избяга. Заради обществения отзвук в България са започнали действия срещу помагачите на касапина – забранили са им да напускат страната. Това заяви пред Lupa.bg: Виктор Стоянов, председател на фондация „Македония”.

По думите му има свидетели, че скопската полиция е превела феновете на Левски през албанския квартал "Чаира” умишлено.

„Допускам, че Службите за сигурност са изпратили биячи там, за да нападнат нашенците. Вероятно целта е да се настроят албанците срещу българите. Именно за това Външно трябва да излезе с остра позиция срещу побоища на наши санародници в РСМ и към хора с българско самосъзнание. Трябва да се пресече чувството на безнаказаност към престъпления към личността на българина. На етническата омраза трябва да се сложи край. Всеки македонец, който не харесва българите, смята, че нищо няма да му се случи, ако упражни насилие върху тях и на практика така излиза. Именно за това нападелят на фена на Левски се е опитал да извърши убийство”, коментира Стоянов.

Припомняме, че на 27 юли група футболни фенове на Левски бяха  нападнати в Скопие и бити, а един от тях е намушкан с нож и е с опасност за живота.

Привържениците на българския футболен отбор са пътували с кола за мача на "сините" на стадион "Тоше Проески" срещу местния отбор "Шкупи". От кадрите на македонски медии се вижда как коли с български регистрации са спирани от тичащи по платното мъже, които удрят по автомобилите с тояги, туби и всякакви други предмети.

По информация на агенция "Макфакс" жители на квартал "Чаир" са замеряли и с камъни българските коли.