Вирус не го лови! Лукашенко играе хокей (СНИМКИ+ВИДЕО)

Спорт и студ - това са най-добрите лекарства, уверен е беларуският президент

Топ
21:25 - 29 Март 2020
4759
Вирус не го лови! Лукашенко играе хокей (СНИМКИ+ВИДЕО)

Беларус е единствената държава в Европа, която не въведе извънредни мерки срещу коронавируса и която не спря футболното си първенство, както и не отмени масовите мероприятия.

Президентът на страната Александър Лукашенко демонстрира чувство за хумор и липса на каквото и да е притеснение, докато участва в хокеен мач пред пълни трибуни в събота вечерта.


"По-добре да умреш прав, отколкото на колене. Тук няма никакви вируси! Не забеляза ли, че не летят тук? И аз не ги виждам! Това е хладилник. Това е най-доброто за здравето! Спорт и студ - най-доброто антивирусно лекарство, най-истинското! ", заяви той в отговор на въпрос на репортерка дали не се страхува от коронавируса.

Решението футболният шампионат да се провежда е взето заради ниското ниво на заразени в страната – 94-има (по официални данни, до вчера следобяд, когато е взето интервюто). Одобрение е дадено включително от здравното министерство и от президента на страната Александър Лукашенко, който определи заразата по света като "психоза".