Високо напрежение: Корнелия заби нож в гърба на Ваня Григорова

Преди да твърди, че не съм я търсила да я поздравя, да си погледне телефона, написа Нинова

Актуални новини
13:40 - 02 Ноември 2023
8133
Високо напрежение: Корнелия заби нож в гърба на Ваня Григорова

Само три дни преди втория тур на решителната битка за София лидерът на БСП Конрелия Нинова заби нож в гърба на собствения си кандидат-кмет Ваня Григорова. „Преди да твърди, че не съм я търсила да я поздравя, да си погледне телефона... Някои хора си изпускат нервите. Овладейте си личните амбиции до понеделник, защото залогът е много по-голям от тях”, написа тя в странен пост във фейсбук.

Ето какво гласи той:

Виждаме, че все повече говорители противопоставят Градската организация на БСП-София и кандидата на БСП Ваня Григорова срещу националното ръководство и партията, която не била нужна на втори тур.

Предупреждавам - правите грешка и ще съсипете в последните 48 часа всичко постигнато дотук. Ще навредите на Григорова.

Това внушение разколебава членовете и симпатизантите на БСП. А те са 55% от всички гласували за нея. Без тези гласове, тя нямаше да стигне до балотаж. Те са необходими и сега.

За съжаление и кандидатката ни влиза в този капан. Преди да твърди, че не съм я търсила да я поздравя, да си погледне телефона.

Още повече, че всичко изговорено дотук е дълбоко невярно. Градската организация няма право да одобрява и регистрира кандидат. Това се прави от Националния съвет на БСП, където всички гласувахме за Ваня Григорова. А регистрацията за изборите става с подписа на председателя на партията. Без този подпис не може да е кандидат.

Разбираме какво се цели, но някои хора си изпускат нервите. Овладейте си личните амбиции до понеделник, защото залогът е много по-голям от тях - промяна на 18-годишно лошо, крадливо и порочно управление на модела ГЕРБ в София.

От реакциите под публикацията обаче се вижда, че това изявление на Корнелия Нинова вместо да сплоти колектива, „ще удави левицата на края на Дунава”.

"Да разбирам ли, че пускате този пост, защото сте истински заинтересована Ваня Григорова да спечели на балотажа? Мислите ли, че всички са толкова ГЛУПАВИ, че да си помислят, че това не е явна атака срещу нея?", пита я Даниела Пенкова. 

"Вашето поведение може да се обобщи с народната приказка - да се из*ерeш на метеното", обобщава Турхан Апдула.