Високо напрежение между ГЕРБ и "Обединени патриоти"

Коалиционните партньори напуснаха залата заради отхвърлено предложение

Политика
12:59 - 10 Юни 2020
3398
Високо напрежение между ГЕРБ и "Обединени патриоти"

Парламентарната група на "Обединени патриоти" се разсърди на ГЕРБ заради отхвърленото им предложение за доброволни формирования в Закона за МВР и обяви, че няма да участва в пленарното заседание.

"Ние няма да търсим ГЕРБ за следващи коалиционни съвети. Оставяме инициативата на тях. Ако решат, че ДПС са им по-мили или ще управляват с тяхна помощ - ще си направят правителство на малцинството. Искаме изявление на органите на партньорската ни доскоро партия", обяви в кулоарите зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

На въпрос как е преминала срещата с министъра на вътрешните работи и дали е имало такава по време на почивката, Веселинов отговори: "Не е имало такава среща, ако говорим за днешния ден". За сметка на това с партньорите им от ГЕРБ се е състояла среща, но те ги предупредили, че няма да ги подкрепят за доброволните отряди.

"Казахме им: За нас това е възлово, идеологическо. Борбата с битовата престъпност е един от основните приоритети за това правителство, затова сме се хванали с ГЕРБ. Ако вие оттегляте подкрепата за подобна стъпка в борбата с битовата престъпност, заедно ли сме изобщо? Това беше разговорът", разкри още Веселинов.