Висшата лига засилва мерките за сигурност по стадионите

Целта е да се предотвратят инциденти с публиката

Футбол
20:04 - 09 Юни 2022
1332
Висшата лига засилва мерките за сигурност по стадионите

Висшата лига на Англия по футбол ще въведе засилени мерки за сигурност, за да се предотвратят инциденти с публиката, обявиха от организацията.

Предложението е било прието единодушно на срещата на ръководствата на футболните клубове, като те са се разбрали да осигуряват допълни стюарди при гостуванията си.

В последните седмици от изминалия сезон имаше няколко случая на фенове, нахлуващи на терена. В заключителния кръг, в който Манчестър Сити спечели титлата, запалянко на "гражданите" удари шведския вратар на Астън Вила Робин Олсен при масова инвазия на игрището на стадион "Етихад". Преди това подобно нахлуване имаше и от страна на феновете на Евертън, когато любимият им отбор победи с 3:2 Кристъл Палас и си осигури оставането в елита. Мениджърът на "орлите" Патрик Виейра пък влезе в саморазправа с част от феновете на Евертън и в момента случаят се разследва.

Висшата лига ще се опита да разреши и проблема с внасянето на пиротехнически средства на стадионите", посочи изпълнителният директор Ричард Мастърс.

"Жизненоважно е всеки, който ходи на мач, да се чувства в безопасност. На привържениците трябва да се припомни, че е забранено нахлуването на терена по което и да било време. Това е място за футбол и при никакви обстоятелства играчи, мениджъри и официални лица не трябва да изпитват страх по същия начин, по който феновете трябва да са спокойни на трибуните", заяви Мастърс.