Вижте автентичната реакция на ГЕРБ при разкритието: Гешев е бил сам (УДИВИТЕЛНИ КАДРИ)

Бойко Борисов, Томислав Дончев и компания слушат невярващо вътрешния министър Иван Демерджиев

Политика
15:57 - 05 Май 2023
9577
Вижте автентичната реакция на ГЕРБ при разкритието: Гешев е бил сам (УДИВИТЕЛНИ КАДРИ)

Реакция на удивление, опулени очи, стиснати зъби и изкривени невярващо физиономии показаха кадри в пленарната зала на депутатите от ГЕРБ по време на изслушването на вътрешния министър Иван Демерджиев. МВР шефът от служебния кабинет бе извикан в Народното събрание, за да отговаря на въпросите на народните избраници за опита за атентат срещу главния прокурор Иван Гешев от 1 май по обяд. 

"От самото начало следя развитието по този казус. В автомобила, който е бил обект на това взривяване не е имало членове на семейството г-н Гешев. Бил е сам, маршрутът е бил обичаен. Видях автомобила, има незначителни щети - дупка във фара". 

С тези думи Демерджиев "взриви" блока на ГЕРБ в пленарната зала. Защото именно депутатите на Бойко Борисов първи се хвърлиха да защитят главния прокурор след опита за покушение по пътя Самоков-София малко преди визитата му в Турция. 

На същия фон обаче законотворците от Продължаваме промяната-Демократична България показаха видимо задоволство от чутото от трибуната. А по-късно поискаха чрез лидера на ДСБ ген. Атанас Атанасов оставката на зам.-главния прокурор и шеф на Националната следствена служба Борислав Сарафов. 

„Аз лично видях автомобила, пострадал от този взрив. Има незначителни щети по него, които се изразяват в дупка в единия фар и проникване на сачма от рикошет в него. Няма никакви други щети. Видът но взривното устройство не позволява ударната вълна или отломки да проникнат в купето на този брониран автомобил“, каза още днес МВР шефът.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нарече "шокиращи" данните, изнесени от министър Демерджиев, но напомни, че вече е можело да има редовен кабинет, а не да бъдат изслушвани служебни министри.