Вижте имението на издирвания Васил Божков (снимки)

Новини
15:00 - 30 Януари 2020
77827
Вижте имението на издирвания Васил Божков (снимки)

Обявеният за издирване от МВР Васил Божков от няколко години обитава някогашната крайградска резиденция на Тодор Живков „Аглика”. Уникалният имот, разположен на 1600 метра надморска височина в природен парк „Витоша”, е бил купен от хазартния бос срещу внушителната сума от близо 6 милиона лева преди 4 години.

Васил Божков притежава от 4 години имението в природния парк "Витоша"

Имението над софийския квартал „Драгалевци” е било любимо място за отдих на комунистическия лидер. Там Живков е приемал само най-доверените си хора и с тях е обсъждал важни държавни дела сред спокойствието на вековна борова гора. До къщата в природния парк се стига по павиран път, който е строго охраняван от частни гардове.

Разкошната вила с размери на прогимназия е триетажна, със застроена площ от 2 850 квадратни метра и разполага с 9 спални. Огромна приемна, частен киносалон, трапезария, 2 кухни, фитнес, сауна и летен басейн са само част от екстрите на имота. Къщата разполага даже с бомбоубежище и със собствен водоизточник.

Резиденцията на Васил Божков над квартал "Драгалевци" е сред най-престижните имоти в София

Любопитен детайл е, че Васил Божков притежава и друг имот, бивша собственост на човек от семейството на Тодор Живков. В сградата на бул. „Васил Левски” до Спортното министерство, в която днес тече обиск, хазартния бос притежава 2 или 3 етажа. През далечната 1997 г. Васил Божков изкупил жилищата, едно от които е било собственост на Иван Славков.