Само в Lupa.bg: Акцията срещу Васил Божков подготвяна от месеци!

Феновете на Левски са в шок, надяват се на чудо, за да бъде спасен клубът им

Крими
13:33 - 29 Януари 2020
12041
Само в Lupa.bg: Акцията срещу Васил Божков подготвяна от месеци!

Васил Божков е бил поставен на мушката още преди Нова година, научи Lupa.bg. Един от най-влиятелните и богати българи у нас е бил наясно със ситуацията и това е била една от причините да излезе пред медиите и да говори, за да защити бизнеса си и приходите си - част, от които трябваше да налива в Левски.

Божков отпразнува Нова година в Тайланд. Само седмица след завръщането му започнаха и неволите с властта. Акцията срещу него е била планирана преди това, но се е изчаквал удобен момент, която явно е настъпил днес.

Божков организира две срещи с привържениците на сините - едната закрита, въпреки че в социалните мрежи се появи видео, в което той заявява, че ако я няма Националната лотария, няма да може да издържа Левски. На втората спявка преди седмица бяха поканени и медиите.

След нея Васил Божков имал среща "на четири очи" с някои от крайните привърженици на Сектор "Б", на която обяснил каква е ситуацията и какво се изисква от тях. След това, в малките часове на следващия ден, милиардерът отпрашил с частния си самолет към Париж, където има няколко апартамента и живее от години.

В последствие феновете на Левски, предвождани от шефа на Националния клуб на привържениците - Степан Хиндлиян, и брата на Любо Младежа - Димитър Костадинов, успяха да се срещнат с Бойко Борисов в Министерския съвет. Там премиерът Бойко Борисов им предложи акциите на синия клуб да отидат при тях и те да могат да управляват Левски.

Ден след това обаче изпълнителният директор на сините - Павел Колев, който през лятото напусна уютния си офис в централата на БФС в "Бояна", заяви, че феновете не могат да се справят сами с управлението на клуба от "Герена", ако нямат сериозен финансов гръб - такъв, какъвто ще липсва след абдикирането на Васил Божков. Благодетелят е бил информиран от лидерите на Сектор "Б" за случващото се и оттогава те нямат ни вест, ни кост от него.