Братът на Любо Младежа: Авторитарното управление не действа и не вирее в Левски

Феновете са пазителите на историята и трябва да бъдат допуснати по-близо в клуба, твърди Димитър Костадинов

Спорт
15:51 - 24 Януари 2020
25330
Братът на Любо Младежа: Авторитарното управление не действа и не вирее в Левски

Димитър Костадинов - братът на един от лидерите на Сектор "Б" - Любо Младежа, също взе участие в срещата на феновете на Левски с премиера Бойко Борисов.

Той, като представител на НКП, изрази своето мнение след срещата в Министерски съвет.

"Ние трябва да обявим и някакви резултати. Според мен резултатът е такъв, че порочният модел "Бащица" най-сетне беше признат от държавата в лицето на премиера и министъра на финансите - а именно, че има проблем в този начин на управление.

Не сме готови да го заменим с нещо ново, но поставихме малка крачка. Крачка, която е част от дълъг път, който трябва да извървим в тази посока и вярваме, че на първо място клубовете трябва да бъдат отворени към своите привърженици, които са единственият коректив. Феновете са пазителите на ценностите.

Ние, привържениците на Левски, сме пазители на левскарството и виждаме как един след друг политиците си идват и си отиват един след друг, и оставят все повече задължения.

Когато Левски се управлява по този начин - авторитарно и лично, с твърда ръка, може би много българи харесват това и го търсят, но очевидно в клуб като Левски това е неприложимо. И води до едни и същи резултати при всеки един такъв опит.

Крайно време е всеки един, който се нагърби и застане начело на Левски, да бъде отворен към публиката, да я остави да участва в този процес - да е по-прозрачен, по-динамичен.

В момента имаме еднолично управление, авторитарно, което не допуска привържениците до каквито и да било срещи и дискусии по наболяли въпроси. А това трябва да се промени".