Феновете на "Левски" омекнаха при Борисов

Ултрасите обещаха да няма бунтове, обмислят дали да вземат акциите

Актуални новини
13:06 - 24 Януари 2020
6127
Феновете на "Левски" омекнаха при Борисов

Феновете на "Левски" изненадващо смекчиха тона след срещата си с Бойко Борисов днес. След радикалната позиция преди дни, когато бяха готови на протест, днес обявиха, че "няма да правят бунтове в защита на корпоративни интереси". 

"Една не малка част от медиите от сутрин до вечер се занимава с това, че ще излезем на улицата и ще правим бунтове, независимо че ние твърдим, че няма да излизаме в защита на корпоративни интереси да правим каквото и да било.

Не мога обаче да скрия, че на втората среща с Васил Божков имаше фенове, които настояваха да се вземат крайни мерки,

обясни председателят на Националния клуб на привържениците на "Левски" Степан Хиндлиян след срещата в Министерски съвет.

Той съобщи, че на феновете им е било предложено да си вземат акциите. 

"В общи линии така стоят нещата. Отговорихме, че ще си помислим. Това не е първо подобно предложение към нас. Преди време г-н Спас Русев също ни казваше да си вземем акциите", припомни Хиндлиян.

Срещата между премиера и феновете на "Левски" продължи около 2 часа

За Хиндилян обаче едно е ясно - нещата, поставени по този начин, неминуемо вкарват феновете, които са на първа линия, в тази игра. Той каза още, че присъстващите на срещата – премиерът, финансовият и спортният министър, се обединили около становището, че моделът, по който се управлява футболът, е погрешен. 

Журналистическият интерес към срещата беше изключително голям, тъй като основният спонсор на "Левски" Васил Божков заяви на среща с феновете, че клубът ще фалира, ако му бъде отнет бизнеса.