Вижте какво прави ураганният вятър из България (СНИМКИ+ВИДЕО)

Паднало дърво смаза 64-годишен мъж в Пловдив

Ексклузивно
16:36 - 28 Март 2023
4629
Вижте какво прави ураганният вятър из България (СНИМКИ+ВИДЕО)

Ураганният вятър, започнал тази нощ на територията на почти цяла България, нанесе многобройни материални щети, като за щастие за момента се разминаваме без жертви. Сигналите за паднали дървета, потрошени коли и пострадали сгради са стотици.

В София бурята изкорени бор в кв. "Казичене" на ул."Никола Петков". Аварийното звено към Столичната община е получило общо 8 сигнала тази сутрин.

В Пазарджик поривите на вятъра причиниха множество щети на различни места в града. Сигнали са подаден за паднали дървета и клони, съобщава БНТ. В един от случаите дърво падна върху три автомобила. За щастие, при инцидента са нанесени само материални щети.

В последното денонощие екипите на пожарната са се отзовали на близо 20 сигнала за възникнали инциденти.

Два от тях са за надвиснали ламарини от сгради в областния град. В социалните мрежи бяха разпространени и снимки на метална конструкция на гараж, който е преместен от силния вятър. Предупреждението за опасно време в Пазарджик остава в сила и утре.

Дърво е паднала върху 64-годишен мъж в Пловдив. Човекът е получил травма на главата и фрактура на подбедрицата. Екип на "Спешна помощ" е оказал първа помощ на пострадалия и го е откарал в болница.

Инцидентът е станал около 11.30 ч. на ул. "Петър Шилев" в кв. "Кършияка". Мъжът е вървял по тротоара, когато върху него се стоварило дървото, пречупено от силния вятър. Очевидци извикали линейка. "Пострадалият не е губил съзнание. Откаран е в спешното отделение на УМБАЛ "Свети Георги" и вече е хоспитализиран" - допълни д-р Стойнов.

Вятърът създаде проблеми и във Врачанско, пише BulNews. Стихията е повалила две големи дървета на пътя между Враца и Оряхово.

Едното е паднало в района, популярен като Мара Врачанка, недалеч от село Борован. Второто е легнало на пътя преди баира при село Липница, в посока Оряхово.

Заради повалените дървета трафикът в тези участъци бе затруднен.

В Козлодуй има няколко сигнала за паднали дървета, а стихията е съборила цяла беседка в атомния град.

Жители алармират за повалени дървета и отчупени клони на различни места. Едно огромно дърво е паднало по пътя за пристанището, но вече е нарязано и след него е почистено. Друго пък се стоварило на улица “Васил Априлов“, има поражения, тъй като е ударило електропроводите. 

Беседка в зелена площ буквално е подхвърлена като кибритена кутийка от силните пориви.