Вижте сцената на Георги Георгиев - Гец

Актуални новини
16:24 - 05 Юни 2023
2863
Вижте сцената на Георги Георгиев - Гец

Тричасова програма на самодейци, изявили се на сцената в с. Разпоповци, където някога е играл и големият Георги Георгиев – Гец, прикова вниманието на зрителите, дошли на XXII събор на читалищата в община Елена.

Домакин на общинския преглед, провел се на 4 юни, бе НЧ „Просвета – Разпоповци – 1881“. Тричасовата програма от 15-те читалища бе пъстра и по жанр, и по възраст – танците, песните, стихотворенията, забавните сценки се редуваха и публиката не скучаеше, докато на сцената можеха да се видят изпълнители на 7 и 77 години, пише „Борба“.

Съборът бе открит от кмета на Община Елена инж. Дилян Млъзев. Той връчи почетна грамота и подарък на Люба и Фикрат Салимови, заселили се преди 5 години в Разпоповци и прегърнали идеята за безкористна читалищната дейност. Приветствие поднесе и Иван Минчев, председател на местното читалище. Форумът приключи с ритуал по предаване на летописната книга и знамето на следващия домакин – НЧ „Просвета – 1897“ – с. Палици.

А следобедните часове бяха посветени на друго културно събитие, превърнало се вече в традиция – „Творческа пролет в Разпоповци“.