Вкараха вегани екстремисти в затвора

Атакували месари и ресторанти, разбивали прозорците и се опитвали да предизвикат пожари

Новини
18:39 - 10 Април 2019
2006
Вкараха вегани екстремисти в затвора

Двама вегани активисти бяха вкарани в затвора след като в продължение на месеци атакували магазини за месо в Северна Франция. 23-годишният Кирил и 26-годишната Матилде признаха в съда, че са участвали в нощни акции за увреждане на имущество и изписвали “Убийци!” по стените на магазините.

Двойката беше осъдена за 15 взломни акта, извършени от тях между декември 2018 г. и февруари 2019 г., както и за многократни опити да подпалят с бензин помещенията.

Кирил ще прекара 10 месеца зад решетките, а съучастничката му е наказана с едва 6-месечен престой на топло. Съдът разпореди също веганите да заплатят обезщетение на собствениците с повредено имущество.

Според съобщения в местната преса няколко “бойци” са се опитвали да запалят пожари в кланици, ресторанти и магазини за месо пред последните месеци. Миналата година месарите се обърнаха с молба към Министерството на вътрешните работи да им осигури защита срещу вандалите, след като бизнесът им в цялата страна беше подложен на терор. Злосторниците често използват фалшива кръв, с която изписват неприятни думи по стените.

Веган активисти често тероризират хората с екстравагантните си акциите