Владимир Путин: Убеден съм, че Русия я очаква добро бъдеще

Новини
20:06 - 26 Май 2023
2392
Владимир Путин: Убеден съм, че Русия я очаква добро бъдеще

Въпреки наложените от Запада санкции президентът на Русия Владимир Путин е изразил оптимизъм за икономическите перспективи пред страната на днешната среща с представители на бизнеса, съобщи ДПА.

"Убеден съм, че Русия я очаква добро бъдеще", каза Путин на среща с представители на бизнес асоциацията "Деловая Россия", предавана по телевизията.

Путин отбеляза, че има някои икономически проблеми, които трябва да бъдат преодолени, но веригите за доставки постепенно се завръщат към нормалното си функциониране.

"Това е удивително. Дори за мен", каза Путин.

Суровите санкции и оттеглянето на много западни компании от руския пазар след мащабната военна инвазия в Украйна през февруари 2022 година доведоха до свиване на икономиката на страната.

Путин обаче твърди, че оттеглянето на западни компании е "късмет на фона на нещастието", тъй като е създало нови ниши за руски производители.

Малко след началото на войната руското правителство създаде специална комисия, която да одобрява продажбата на собственост на чуждестранни инвеститори. Оттогава много западни компании са продали активите си в Русия на много по-ниска цена, отколкото е стойността им, предаде БТА.

Путин заяви днес, че не иска компании, които са закрили производството си в Русия да бъдат "възнаградени с капитал" за напускането на руския пазар.